Om programmet

Hög av Film är en bokcirkel fast med film fast i ljudform där programledare Anton Bjurvald med gäster pratar om ett specifikt filmtema eller filmskapare, mer eller mindre löst sammanhängande, varannan vecka (det kan komma att tryckas in specialare mellan avsnitt lite då och då). Efter att Anton under fyra års tid gjort en podcast om hockey (Eldebrink – Raka Puckar) och en om serier (Hög av Serier) så insåg han att det han egentligen är bäst skapad för är att podda om film. Eftersom att alla goda ting är tre expanderade han sin verksamhet under hösten 2014 till denna podcast. Stort tack till medskaparna av Hög av Serier, Anders Lundgren och Freddie Kaplan, Dels för deras medverkan i vissa avsnitt, men främst för att de väldigt generöst välsignade namnvalet. Vi ser Hög av Film som Mork and Mindy till Hög av Seriers Gänget och jag.

Jonas Anton Bjurvald är så vitt han själv vet den enda människan med det namnet och måste således stå för sina traverklamp i livet. Hans internetnärvaro etablerades med filmsidan Dolly Grip som han drev med sina vänner under sent 90-tal och tidigt 00-tal. Mer professionellt blev det i och med en praktikplats och sedan frilansarbete för filmtidningen Allt om Film/Cinema mot slutet av 00-talet. Vidare drev han som chefredaktör den numera stagnanta filmsidan dvdforum i fördärv men gladdes gott åt att stora delar av sidans talangfulla skribenter reste sig ur askan för att skapa Filmfenix, vars namn han envist hävdar att han låg bakom.

Övriga medverkande kommer att roteras friskt och består av människor som inte kunnat värja sig för den starka magnetism som Anton besitter. Filmfolk från både framför och bakom kameran, recensenter, krönikörer, debattörer, biografarbetare och en del bara väldigt kunniga filmälskare är vad som väntas. Och ja, avsnitten kommer att avslöja detaljer om handlingar, twister och annat. Så se filmerna innan ni lyssnar på podden om ni vill ha era filmer ofördärvade av förhandskunskap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s